MUDr. Hana Mojžíšová

Články

Články o zdravém životním stylu

Nesprávné stravovací návyky, nedostatek pohybu a stres se podílí na celosvětovém nárůstu obezity, která zvyšuje nemocnost, úmrtnost a zhoršuje kvalitu života. Výživa přitom ovlivňuje zdraví dle odborníků ze 70%, proto má smysl se tímto faktem zabývat.

Jste na stránce: MUDr. Hana Mojžíšová / Články

zdravi-stihli.cz

Chcete poradit v oblasti výživy, úpravy hmotnosti (hubnutí / přibírání) a celkové změny životního stylu? Poradím vám praktické tipy a triky, jak zdravě zhubnout a jak si udržet štíhlost a zdraví si dlouhodobě. Více informací na webu www.zdravi-stihli.cz

Test krabičkových diet -katastrofa-většina se k hubnutí vůbec nehodí

Asi jste test krabičkových diet v Mladé frontě četli. Je s podivem, kolik lidí podléhá rádoby snadným řešením, kdy hubne převážně jen jejich peněženka. Pokud nedojde ke změně našeho postoje k důležitosti  faktu, jak žijeme a co jíme, žádné přivezené krabičky nás dlouhodobě nezachrání. Ano, zhubnout krátkodobě lze, ale co dál?

http://ekonomika.idnes.cz/test-krabickovych-diet-katastrofa-vetsina-se-k-hubnuti-vubec-nehodi-11v-/test.aspx?c=A120126_184613_ekonomika_brm

Dobromysl.cz: Recepty zdravé výživy: čas adventu

Nastal čas adventní a namísto klidného rozjímání tento čas pro nás představuje snad největší stres za celý rok. Slovo advent z latinského „adventus“ - „příchod“ označuje toto období jako přípravu na slavnost Narození Páně a z oblasti stravování období půstu.

Přečíst článek

Dobromysl.cz.: Recepty zdravé výživy: dýně pro zdraví i krásu

Dýně v našich kuchyních zatím příliš nezdomácněla. Někteří z nás pokročili od vaření dýňové polévky k dalším experimentům. Dýně je ideální na zimní uskladnění, proto máme dostatek času se nechat inspirovat recepty pro nové kulinářské úpravy.

Přečíst článek

Zimní vitamínová bomba - červená řepa

Červená řepa je neprávem opomíjená zelenina, možná pod dojmem sladkokyselých salátů ve školní jídelně. Řepa je levná pomoc , jak zlepšit imunitu, detoxikovat tělo, zlepšit trávení, nervovou soustavu, snížit krevní tlak, zkvalitnit vazivové tkáně – cévy, kůži,kosti atd. atd.

Přečíst článek

6 velkých omylů aneb v pasti rádoby zdravých potravin

Někdy vlivem reklamy podléháme mylným závěrům, a tak konzumuje nízkotučné jogurty, musli tyčinky, tmavé chleby, rýžové pochoutky s přesvědčením, že pro své zdraví děláme to nejlepší...http://www.vitalia.cz/clanky/v-pasti-radoby-zdravych-potravin/

Dobromysl.cz.: Recepty zdravé výživy: cereálie

Zdravá cereální snídaně? Určitě ano. Mnozí z nás podlehli trendu zdravého životního stylu a hledají a zkoušejí, jaká je nevhodnější snídaně. Na výrobcích se slovo cereálie objevuje ve všech pádech. Ale co vlastně znamená? Ceres byla řecká bohyně sklizně a zemědělství a cereálie znamenají výrobek vyrobený z obilovin, což může být produkt méně i více zdravý, a proto bychom si měli umět vybrat.

Přečíst článek

Dobromysl.cz.: Recepty zdravé výživy: slazení

O škodlivosti nadbytečného přislazování asi není pochyb. Mnoho dětí, ale i řada dospělců, si zvyklo na sladké nápoje ve svém pitném režimu. Nejhorším zlozvykem je asi pití levných limonád. Co asi můžeme čekat v 2 litrové lahvi za 8,50 Kč? Asi těžko nějaký extrakt z ovoce, skutečně ho ve výčtu na etiketě nenajdeme, jen éčka - konzervanty, barviva, aromata…

Přečíst článek

Oběd by měl být největším jídlem dne. I u hubnutí

Do zdravého jídelníčku patří stejně jako snídaně i oběd. Větší část denního příjmu - 70% - by mělo být zkonzumováno do cca 14.hodin, aby nedošlo k nevhodnému dojídání a přejídání vč. výběru nevhodných potravin v druhé části dne.

Přečíst článek

Dobromysl.cz.: Recepty zdravé výživy: chřestománie

Sezóna chřestu (polovina dubna až konec května) je v plném proudu, ze všech novin a časopisů se na nás chrlí recepty a nejrůznější příležitosti, kde chřestové speciality můžeme ochutnat...

Přečíst článek

Grand Restaurant Festival

Po celé republice již probíhá Grand Restaurant Festival (15.1.-15.2.), jehož hlavním organizátorem je Pavel Maurer, stejně jako jarního festivalu Prague Food Festival. Můžeme tak ochutnat za levný peníz (200 - 600 Kč, základní či 3 chodové menu), to, za co bychom možná peníze neutratili či do tak drahé restaurace nezašli.

Přečíst článek

stránka:

Vytvoření webu a webdesign zajistila firma Clickmedia.
Web používá pro správu obsahu Redakční systém Clips ®

© MUDr. Hana Mojžíšová - specialistka na problematiku výživy, zdravého životního stylu a zdravého hubnutí |  Mapa webu | Mobil: +420 777 945 690

Partnerské weby: Cvičení pro zdraví — PhDr. Gabriela Firstová, Praha. Mgr. Erika Benická — psycholog, psychoterapeut. Výživový poradce Praha — MUDr. Hana Mojžíšová